Mit csinálok az első edzésen?

Az első edzésen megismerkedsz a capoeira alapjaival - különböző rúgásokkal, védekezésekkel, alapvető mozgásokkal. A kezdők és a haladók együtt edzenek, sokszor ugyanazt a feladatot csinálják, csak más szinten. Minden edzés más és más, a különböző stílusok és mozgások elsajátítása hosszú időt igényel. Bármikor becsatlakozhatsz edzéseinkhez, nem szükséges előzetes bejelentkezés, az első edzésünk ingyenes.

Mit hozzak magammal?

Kényelmes hosszú nadrágot, pólót, jókedvet. Nincs szükség különleges felszerelésre, az edzések mezítláb folynak, ezért cipőre sincs szükség.
A capoeira ruházat alapvetően fehér, de természetesen nem probléma, ha más színű ruhában jössz.

Hozhatok magammal ismerőst?

Természetesen akár többen is jöhettek, nálunk a társaság legalább olyan fontos, mint az edzés.

Én nem vagyok elég fitt/hajlékony..

Senki nem született profinak, köztünk is sokan vannak, akik semmilyen küzdősportot / akrobatikát / táncot nem űztek előtte, azonban itt megtalálták a saját stílusukat.
Nem szükséges előképzettség, kortól, nemtől függetlenül bárki elkezdheti a capoeira művelését.

 

Amennyiben bármilyen egyéb kérdésed felmerül, írj nekünk bátran az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

FaLang translation system by Faboba

A capoeira egy brazil harcművészeti játék, melyet a 16. században a rabszolgák alakítottak ki. Fürge, trükkös mozdulatok jellemzik; gyakran közel a földhöz, vagy kézen-/fejen-állva művelik, mindig zenére. Egyes verzióiban sok akrobatikus elem található. A capoeira szónak számos jelentése létezik, ezek egyike a Brazília belsejében található erdős területekre utal, feltehetőleg azokra a helyekre, ahol a szökött rabszolgák próbáltak elrejtőzni.

Csatlakoznál edzéseinkhez? Nézd meg a legfontosabb tudnivalókat!